Ett trendbrott välkomnas

Efter att i mängder av år ha levt med mantrat ”vi kan inte få in mer pengar” är det en gång för alla dags att sopa detta under mattan, kavla upp ärmarna och lansera nya Sundsvall Hockey.

Allt för länge har detta mantra överlevt sig själv och, faktiskt, i väldigt hög grad gödslats av de som verkar för föreningen. ”Vi lever i en hård tid”, ”vi är fjärdelag i regionen”, ”pengarna räcker inte till oss”, ja det finns många, många fler uttryck som vi hört till leda. Byt inriktning, verka för en attraktiv produkt och inte för en produkt som man själva sablar ned på i och med dessa uttalanden.

Jobbet med att marknadsföra föreningen på ett nytt positivt sätt kan dock sägas ha påbörjats redan. Juniorsamarbetet med Kovland ser jag som en mycket bra lösning för de båda föreningarna.

http://www.sundsvallfans.se/global/img/artikelbilder/kovland_hockey.jpgOch kanske den största vinsten, förutsatt att detta sköts på ett korrekt sätt, är att man knyter ett av de andra lokala lagen till sig, att intresset för Sundsvall Hockey ökar från Kovlands håll, och naturligtvis tvärtom. Just den lokala statusen är oerhört viktig. Den ställning som en högre rankad klubb har i de lägre rankade lagens ögon är A och O för att kunna lyckas för en förening som Sundsvall Hockey. 

GIF Sundsvall är ett exempel på en förening som inte fullt ut lyckats med detta. Deras ”McDonalds-politik”, att locka de unga och dissa övriga fungerar knappast i längden. Det är inget Happy Meal som de saluför. Här har Giffarna ett stort jobb att ta sig igenom, för vilken mindre klubb du än vänder dig till så finns det ett groende agg gentemot distriktets slagskepp, och det är långt ifrån en optimal situation, men något man själva försatt sig i.

I denna fråga har Sundsvall Hockey en del att lära, just för att undgå att hamna i samma situation. Nu har ju Sundsvall visserligen Timrå IK som distriktets etta men förutsättningarna i jämförelsen med Giffarna håller i alla fall. Stärk banden till Kovland och Njurunda är min rekommendation. Jobba för en familjär känsla dessa klubbar emellan.

Skall hålla mig väldigt kort angående Björklövensoppan men några ord måste jag få med. I min värld är det helt obegripligt hur så många Lövensupportrar gjort detta till en fråga om Löven eller Sundsvall. Varför oss? För att Sundsvall ville få rättvisa skipad? För att vi skulle få den plats som Löven ekonomidopat sig till? Kan man inte se sitt eget svarta hål till ekonomi så lär det aldrig bli bättre.

http://sundsvallfans.se/global/img/bjorkloven1.jpg

Foto: Andreas Jonsson Planck.

Vi har själva nästan varit där, så vi vet vad vi pratar om. Jag har själv suttit med på ett möte där första frågan var ”Skall Sundsvall Hockey fortsätta att finnas kvar”. Det är inte så jäkla kul, jag vet, men att blunda för det är nog det sämsta man kan göra. Lider dock med de riktiga Lövensupportrarna som blivit så blåsta av sin egen förening, det måste man känna, oavsett förening. För en supporter är en supporter, oavsett vilket lag man håller på.

Och nästa säsong är dags för Sundsvall Hockey att lyfta en aning. Om vi lyfter lite varje år så kommer vi att gå långt. Min dröm är att Sundsvall skall vara ett lag som år efter år slåss om en plats i Play Off och Kvalserien, men vi tar oss inte dit på ett år, eller på tre, men med rätt inställning och attityd från samtliga så kommer det att lyckas. Börja med att ta er i kragen och gå på fler matcher, det tänker i alla fall jag göra.

Så slut upp för Sundsvall i vinter och kom till Gärdehof!

Denna artikel har inga kommentarer.

Logga in på forumet för att kunna kommentera.